laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Stroganoff runderlapjes
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 uien
    80 gr boter
    60 gr bloem
    1/2 l vleesbouillon
    mosterd,zout
    citroensap
    1/4 l zure room
    1 rode + 1 groene paprika ( in reepjes )
    4 augurkjes ( in schijfjes )
    200 gr gestoofde champignons
    750 gr ossenhaas of biefstuk
    vetstof
    tomaat,peterselie,
    1/2 glas vodka
  bereiding:
    De grofgehakte uien goudgeel braden in de vetstof een bestrooien met bloem ,de bouillon toevoegen en de saus 15' laten doorkoken. Op smaak brengen met mosterd,zout,citroensap,deglaceren met de vodka.De room toevoegen en er de champignons,de augurkjes en de paprika’s in opkoken.
De kleine lapjes vlees braden in vetstof. Het vlees moet vanbinnen rosé blijven,anders wordt het taai.
Het uitgebraden vleesvocht mengen met de saus. Het vlees toevoegen maar niet meer laten meekoken.
Schik in het midden van een grote ovalen schotel , gekookte rijst , schik daarop de stukjes vlees, schep daarover de saus.
Versier de schotel met gehakte peterselie en tomatenschijfjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats