laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken zalm met lauw slaatje van prei
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    600 g zalm
    3 preistengels
    200 g krielaardappeltjes of Ratteaardappeltjes
    40 g pistachenoten
    25 g honing
    1 dl notenolie
    1 eetlepel mosterd
    Enkele druppels citroensap
    Enkele druppels xeres
    Sechuanpeper van de molen
  bereiding:
    Was de preistengels grondig en snijd ze in fijne reepjes.

Breng de aardappeltjes aan de kook in koud gezouten water. Giet ze af wanneer ze gaar zijn en snijd ze in plakjes.

Stoof de prei lichtjes aan in een weinig olijfolie en voeg er de pistachenoten bij. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels xeresazijn.

Meng de honing, de mosterd en enkele druppels citroensap en roer er geleidelijk de notenolie aan toe. Maal er een weinig sechuanpeper bij.

Bak de aardappelschijfjes goudbruin in een weinig olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.

Snijd de zalm in plakjes en bak ze zeer kort in olijfolie. Kruid nadien.

Meng de aardappelschijfjes onder het preislaatje en verdeel dit over de borden. Schik er de plakjes zalm op en druppel de saus errond.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats