laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pladijs in citroensaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 pladijsfilets zonder vel
    250 gr gepocheerde en uitgelekte spinaziebladeren
    200 gr grote champignons
    2 tomaten in blokjes
    zestes van 1 citroen
    1 citroen
    1 ei
    40 gr boter
    15 gr bloem
    1/2 dl visfumet
    65 gr broodkruim
    gehakte peterselie
    100 gr amandelschilfers
    peper en zout.
  bereiding:
    Maak acht grote champignons schoon en blancheer ze 2 minuten in gezouten water met citroen. Snij de resterende champignons fijn en stoof ze gaar in 25 gr boter. Wrijf het broodkruim door een zeef en voeg de champignons evenals de blokjes tomaat, de citroenschil en de peterselie. Spijs met pezo.

Bind met de helft van het losgeklopte ei. Spijs de pladijsfilets en leg de velzijde (verwijderd) naar boven op de werktafel. Beleg met enkele spinaziebladeren en bestrijk met het broodkruimmengsel. Rol de visfilets vanaf de staart op en steek ze vast met houten prikkers.

Schik de rolletjes in en beboterde ovenschotel en gaar ze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 190° C. Bereid een roux met de resterende boter en de bloem en bind er de visfumet mee. Voeg het sap van de citroen toe en werk af met de rest van het losgeklopte ei.

Nappeer een bodem saus op het bord en schik er de gevulde pladijsrolletjes op. Garneer met de champignonhoedjes, de spinaziereepjes en de geroosterde amandelschilfers.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats