|
|
|
Tomaten, rode peper en broodsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 kg Roma tomaten, geroosterd
1 tl koriander, gemalen
2 rode pepers, geroosterd en in grove stukken gehakt
1 l kippenbouillon
2 sneden wit brood, zonder korst,in stukken gescheurd
40 ml olijfolie
2 uien, fijngehakt
20 ml balsamico-azijn
3 teentjes knoflook, uit de knijper
zout en versgemalen peper
2 tl komijn
gemalen Parmezaanse kaas |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Vet een bakblik lichtjes met olie in, leg de tomaten erin en bak deze 20 minuten tot het vel geschroeid is. Zet de tomaten weg om af te koelen, pel de tomaten en hak ze grof.
Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook en de ui 5 minuten tot ze zacht is. Voeg dan de komijn en de koriander toe en bak nog eens 1 minuut. Doe er vervolgens de tomaten, pepers en bouillon bij, breng het aan de kook en laat het mengsel 30 minuten zachtjes doorkoken. Voeg daarna het brood, de balsamico-azijn, zout en peper toe en kook de soep nog eens 5-10 minuten.
Serveer de soep met Parmezaanse kaas, indien gewenst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|