laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Croissanttaart met chocola
  ingrediënten:
    Een wat chiquere variant van broodpudding. Dit is meteen ook een ideale manier om oudbakken croissants te verwerken!

Voor 6 tot 8 porties:

    4 croissants
    125 g bittere chocolade
    4 eieren
    100 g fijne suiker
    2,5 dl melk
    2,5 dl room
    1 onbehandelde sinaasappel
    50 g hazelnoten
    sinaasappellikeur (facultatief)
    boter voor de vorm
  bereiding:
    1. Spoel de sinaasappel. Rasp 1 theelepeltje sinaasappelschil. Pers het vruchtvlees uit. Verbrokkel de chocolade. Hak de noten grof. Scheur de croissants in stukken.
2. Beboter een bakvorm lichtjes en leg er een vel bakpapier in. Bestrijk ook het bakpapier met boter. Strooi 100 g chocolade op de bodem. Verdeel er de stukken croissant over. Klop de eieren wit schuimig met de fijne suiker.
3. Breng de melk en de room met de rest van de chocolade tot tegen de kook aan. Schenk er al roerend de eieren bij. Voeg er de geraspte sinaasappelschil, het sap en eventueel wat sinaasappellikeur aan toe. Blijf roeren tot de crème als een lint van de klopper afloopt, maar laat vooral niet koken! Lepel de crème over de vulling.
4. Bestrooi met hazelnoten en de rest van de chocolade. Bak 40 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven. Dek na 10 minuten af met aluminiumfolie, zodat de hazelnoten niet zwart blakeren. Lekker met vanille-ijs en/of slagroom.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats