laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kippencrèmesoep
  ingrediënten:
    Voorbereiding: 20 minuten; kookduur: 1 1/2 uur


Voor 4 personen:

    4 kipbouten
    2 dl room
    2 blokjes kippenbouillon, opgelost in 1 1/2 l heet water
    60 gr hoeveboter
    60 gr bloem
    2 el extra vierge olijfolie
    1 mespuntje cayennepeper
    zout en versgemalen peper
  bereiding:
    Verhit de olijfolie in een braadpan en bak er de kippenbouten even aan alle kanten in. Verwijder het vel.
Giet de kippenbouillon in een grote kookpan en kook de bouten er 1 1/2 uur in. Neem de bouten uit de kookpan en laat de kippenbouillon wat afkoelen. Bewaar de kippenbouten voor een andere gelegenheid.
Smelt de boter in een ruime kookpan. Roer er met een houten lepel de bloem door en laat al roerend circa 2 minuten koken. Giet er de kippenbouillon scheutje na scheutje door. Kruid met de cayennepeper en wat zout en peper. Zet het vuur wat lager en laat nog een vijftal minuten pruttelen.
Wrijf de kippensoep door een fijne zeef. Giet er langzaam de room al roerend door en laat nog 2 minuten pruttelen. Dien onmiddellijk op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats