Kippencrèmesoep |
|
ingrediënten: |
|
|
Voorbereiding: 20 minuten; kookduur: 1 1/2 uur
Voor 4 personen:
4 kipbouten
2 dl room
2 blokjes kippenbouillon, opgelost in 1 1/2 l heet water
60 gr hoeveboter
60 gr bloem
2 el extra vierge olijfolie
1 mespuntje cayennepeper
zout en versgemalen peper |
|
bereiding: |
|
|
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak er de kippenbouten even aan alle kanten in. Verwijder het vel.
Giet de kippenbouillon in een grote kookpan en kook de bouten er 1 1/2 uur in. Neem de bouten uit de kookpan en laat de kippenbouillon wat afkoelen. Bewaar de kippenbouten voor een andere gelegenheid.
Smelt de boter in een ruime kookpan. Roer er met een houten lepel de bloem door en laat al roerend circa 2 minuten koken. Giet er de kippenbouillon scheutje na scheutje door. Kruid met de cayennepeper en wat zout en peper. Zet het vuur wat lager en laat nog een vijftal minuten pruttelen.
Wrijf de kippensoep door een fijne zeef. Giet er langzaam de room al roerend door en laat nog 2 minuten pruttelen. Dien onmiddellijk op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|