laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Venkelschotel
  ingrediënten:
    voor 4 personen/bereidingstijd: ca 45 minuten:

    200g uien
    400 g tomaten
    500g rundergehakt
    zout
    peper
    paprikapoeder
    500 g venkel
    300 g aardappelen
    200 g geraspte kaas
  bereiding:
    1.de uien pellen en fijnsnijden
2.de tomaten wassen, even in kokend water dompelen, dan pellen en in plakjes snijden
3. het gehakt in een koekenpan op de gewone manier rul bakken. met zout/peper/paprikapoeder kruiden.
4. de uien toevoegen en even meefruiten. de plakjes tomaat toevoegen, goed mengen en nog 5 minuutjes op laag vuur laten staan.
5. de venkel schoonmaken en wassen. het groen eraf snijden en apart houden. de knollen in reepjes snijden. de aardappelen schillen en in plakjes snijden.
6. de plakjes aardappel en de reepjes venkel in een schaal (25-28 cm diam.) doen, afdekken en ca 7 minuten bij 600 watt verhitten. dan de groenten uit de schaal nemen.
7. het gehakt in de schaal doen, de groenten hierop scheppen. de kaas erover strooien, de schaal afdekken en ca 14 minuten bij 600 watt verhitten.
8. het venkelgroen fijnhakken en voor het serveren over het gerecht strooien.

Dit is een recept van Catherine Creten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats