laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Griekse pasta met garnalen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    500 gr gekrulde pasta
    60 ml olijfolie
    200 gr feta verkruimeld
    4 tl look, gehakt
    150 gr tomaten, zonder zaad en fijgehakt
    500 gr middelgrote rauwe garnalen, gepeld en zonder darm
    3 el verse gehakte peterselie
    230 gr uitgelekte en gehakte artisjokharten
    3 el citroensap
    2 el verse gehakte oregano
  bereiding:
    Verhit de olie in een grote steelpan op een halfhoog vuur.
Fruit hierin de de look gedurende 30 sec. Voeg de garnalen toe en fruit ongeveer 2 minuten tot ze bijna gaar zijn. Meng de artisjokharten, feta, tomaten, het citroensap, de peterselie en de oregano door en fruit alles nog 2 minuten tot de garnalen helemaal gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Kook intussen de pasta beetgaar in een grote pan kokend water, roer af en toe. Laat de pasta uitlekken en doe deze in een grote kom.
Voeg het garnalenmengsel aan de pasta toe, schud om alle pasta goed te bedekken. Maak het gerecht op smaak met peper en zout en serveer dadelijk.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats