laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Petra's rabarbertaart met gember
  ingrediënten:
    Voor een springvorm van ca. 24 cm:[list]
1 pak bastognekoeken (250 gr.)
50 gr. boter
1/2 pot gemberjam (ca. 250 gr.)
750 gr. rabarber
2 tl. citroensap
3/4 dl. rode vermouth
8 blaadjes witte gelatine
2 bolletjes gember
slagroom om te garneren
  bereiding:
    Met de deegroller of in de keukenmachine de bastognekoeken verkruimelen. In een pannetje de boter smelten en samen met 2 eetlepels van de jam door de koekkruimels mengen.
Een springvorm (ca. 24 cm) invetten en het koekmengsel over de bodem verdelen. Een opstaande rand van ca. 3 cm maken en de kruimels goed aandrukken tot een stevige bodem.
De rabarber schoonmaken en in stukjes van 3 cm lengte snijden.
In pan rabarber, rest van de jam, citroensap en vermouth door elkaar roeren en in 10 minuten zachtjes tot moes koken.
Intussen in een kom met koud water de gelatine 5 minuten weken. De gelatine goed uitknijpen en van het vuur af de gelatine in de rabarbermoes oplossen. Mengsel 15 minuten laten afkoelen.
Rabarbermoes over taartbodem uitstrijken en 2 uur in de koelkast laten opstijven.
Gemberbolletjes in dunne plakjes snijden en de taart garneren met toefjes slagroom en plakjes gember.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats