laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hazelnotentaart (Glutenvrij)
  ingrediënten:
   
  • 8 eieren
  • 250 gram suiker
  • 300 gram gemalen hazelnoten
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • vanillesuiker of geraspte schil van een citroen
  • Springvorm van 26 cm
  bereiding:
    Voorbereiding: Eieren splitsen en eidooiers met suiker en vanillesuiker met mixer op de hoogste stand roeren tot het mengsel wit en schuimig wordt (minimaal 8 minuten). Cacaopoeder met gemalen hazelnoten en vanillesuiker of geraspte citroenschil mengen en samen met de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder de eierenmassa mengen. Bakpapier op de bodem van een springvorm van 26 cm leggen en invetten.

Bereidingswijze: Beslag in springvorm doen en bij 175 graden C ongeveer 50-60 minuten bakken. Op rooster laten afkoelen. Voor een chocoladeglazuur 75 gram pure chocolade samen met 50 g boter in de magnetron of au bain-marie laten smelten (let op: de chocoladeglazuur heeft enige tijd nodig om op te stijven).

Serveertips: Met M&M's of smarties versieren voor verjaardagen. Variatie: De taart doormidden snijden en met abrikozen- of sinaasappelconfituur vullen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats