laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vlinderpasta met gehaktballetjes en groentjes
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    500 gr vlinderpasta
    400 gr gemengd gehakt
    1 ei
    1 theelepel gedroogde oregano
    1 teentje uitgeperste knoflook
    2 ontvelde en in blokjes gesneden tomaten
    450 gr Italiaanse groentenmix
    2 eetlepels basilicum
    2 dl room
    3 eetlepels paneermeel
    wat geraspte Parmezaanse kaas
    wat versgemalen peper en wat zout
  bereiding:
    Kook de vlinderpasta beetgaar in ruim kokend water met daarin een scheutje olijfolie en wat zout. Giet de pasta af en spoel deze met koud water.
Maak het gehakt aan met oregano, knoflook, ei en wat peper en zout. Rol er kleine balletjes van en bak deze in olijfolie tot ze goudbruin en gaar zijn.
Meng nu de Italiaanse groentenmix met de room, tomaat en basilicum. Breng dit mengsel even aan de kook en voeg de gehaktballetjes en de pasta erbij.
Schep het geheel in een beboterde vuurvaste ovenschaal en bestrooi het met paneermeel en geraspte Parmezaanse kaas.
Zet de schotel in een op 200ยบ C voorverwarmde oven en laat de inhoud in ongeveer 20 minuten goudbruin kleuren.
Serveer bij dit heerlijke gerecht een frisse komkommersalade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats