laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roomrijstpudding
  ingrediënten:
    voor 6 personen:

    6 dl melk
    wat zout
    1 opengesneden vanillestokje
    1 theelepel geraspte sinaasappelschil
    200 gram dessertrijst
    4 blaadjes witte gelatine
    zo’n 100 gram witte basterdsuiker
    2 eetlepels sinaasappellikeur
    3 dl lobbig geklopte slagroom
  bereiding:
    Breng de melk met wat zout, het vanillestokje en de geraspte sinaasappelschil aan de kook. Laat het mengsel op een zacht vuur gedurende pakweg 10 minuten trekken. Roer nu de rijst erdoor en kook deze zo'n 15 minuten mee. Verwijder het vanillestokje, schraap het achtergebleven merg eruit en voeg dit bij het rijstmengsel.

Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Haal het rijstmengsel van het vuur en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Roer ook de suiker en de likeur erdoor. Laat het mengsel nu afkoelen tot het licht lobbig wordt en schep dan de slagroom erdoor. Schep de roomrijst in een met water omgespoelde vorm en laat de pudding in de koelkast minstens 4 uur opstijven. Stort de pudding en serveer er een compote van gedroogde abrikozen bij.


[b:9f97f4c434]Compote van abrikozen[/b:9f97f4c434]
Was 250 gram gedroogde abrikozen en laat ze in een kom gedurende 12 uur weken in 6 1/2 dl water. Breng de vruchten met het weekwater en een 1/2 opengesneden vanillestokje aan de kook en laat op een zacht vuur ongeveer 35 minuten koken. Voeg dan zo'n 90 gram suiker toe en kook de vruchten nog 10 minuten. Laat de compote vervolgens afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats