laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vlaams biervlees
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 kilo magere stooflapjes in blokjes gesneden
    2 eetlepels gedroogde basilicum
    1 eetlepel gedroogde kervel
    2 gesnipperde uien
    1 sneetje witbrood
    (grove) mosterd
    wat bakboter
    wat peper en zout
    1 flesje bier
  bereiding:
    Braad het vlees rondom bruin in hete boter en bestrooi het met wat peper en zout. Bak de uisnippers kort mee en giet er dan het bier bij. Zet het vuur laag als het bier kookt en voeg vervolgens de kruiden toe. Besmeer het sneetje witbrood dik met mosterd en leg dit op het vlees. Laat het vlees nu zo’n twee uurtjes stoven. Kijk of de saus genoeg gebonden is en als het genoeg gekruid is, anders een beetje bijbinden en bijkruiden.
Serveer het met aardappelpuree en rode kool.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats