laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tagliatelle met zalm en champignons
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    600 gr tagliatelle
    300 gr gerookte zalm
    2 sjalotten
    30 gr boter
    1 eetlepel olijfolie
    2 dl room
    2 takjes gehakte dille
    versgemalen zwarte peper
    een doosje champignons
    een tomaat in fijne blokjes
  bereiding:
    - pel de sjalotten en hak fijn
- verhit de boter in een kookpannetje en fruit daarin de sjalot tot hij glazig is
- snijd ongeveer de helft van de zalm in stukjes, doe die samen met de room bij de sjalot
in de pan
- laat op een laag pitje doorwarmen en pureer met de staafmixer
- doe er de champignons en de tomaat in blokjes bij
- snijd de rest van de zalm in fijne reepjes
- breng 2 liter water aan de kook, voeg er een theelepel zout en een eetlepel olijfolie aan toe
- doe er de tagliatelle bij en kook die beetgaar
- giet af in een vergiet, laat even uitlekken en doe in een voorverwarmde kom
- overgiet met de saus en meng met de zalmreepjes
- breng op smaak met de peper
- bestrooi met dille en serveer meteen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats