laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde kip met couscous
  ingrediënten:
    1 kip van +/- 1,300 kg
100 gram couscous,
50 gram rozijnen,
50 gram amandelschaafsel,
4 fijngesnipperde dadels zonder pit,
1 eetlepel suiker,
een halve eetlepel nootmuskaat en een halve eetlepel kaneel
  bereiding:
    Bereid de couscous zoals op de verpakking staat aangegeven. Doe de couscous daarna in een kom en voeg er de rozijnen, het amandelschaafsel, de gesnipperde dadels, de suiker, de nootmuskaat, de kaneel en wat peper en zout naar smaak aan toe. Meng het geheel goed door elkaar. Met dit mengsel vult u de buikholte van de kip. U kan ze dichtsteken met cocktailprikkers. Verwarm de oven voor op 175°C. Ondertussen doet u 250 gram boter smelten. Leg de kip in een braadslede en bestrijk haar met de gesmolten boter. Braad de gevulde kip circa 1 uur in de voorverwarmde oven tot zij gaar is. Bestrijk de kip tijdens het braden regelmatig met het afgedropen vet.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats