laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Smoutebollen
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

15 gr gist
1/2 liter melk
300 gr bloem
2 eieren
1 dl bier
20 gr suiker
1 eetlepel olie
1 pakje vanillesuiker
poedersuiker
  bereiding:
    Los de gist in een kop lauwe melk op. Warm de overige melk tot lauw. Zeef er al roerend de bloem bij. Voeg de gist bij het beslag en roer goed. Klop de eieren los en voeg deze samen met de suiker, de vanillesuiker, de olie en het bier toe. Dek het beslag af en laat het een uur op een warme plaats rijzen. Verhit het frituurvet en laat telkens 1 eetlepel deeg in het vet vallen. Bak bruin. Werk vlug en bak niet te veel deeg ineens om te vermijden dat de eerste bollen te hard en de laatste nog niet gaar zijn. Bestrooi met poedersuiker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats