laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Haasje over in rauwe ham!
  ingrediënten:
   

  • 1 varkenshaasje
  • 2 plakjes drooggezouten ham
  • olijfolie
  • 1 bosje pijpajuintjes
  • 1/4 koffielepel knoflookpasta
  • 1/6 zakje verse Italiaanse
  • kruidenmix
  • versgemalen zwarte peper

  • cocktailprikkers
  bereiding:
    Knip de kruiden heel fijn in een kopje. Maak de pijpajuintjes schoon en snij ze fijn.
Schep de pijpajuintjes en de knoflookpasta door de kruiden en breng op smaak met peper.
Snij het varkenshaasje in nootjes van 2 cm dikte en strooi er het kruidenmengsel over.
Snij de plakjes ham in even grote stukken als de nootjes en leg op elk varkensnootje een plakje. Steek ze vast met een cocktailprikker.
Leg de stukjes vlees op een schaal.

Aan tafel
Verhit een scheutje olijfolie in het gourmetpannetje.
Bak het plakje vlees aan beide kanten bruin.


Serveertip:
Zet de kroon op uw werk door een scheutje droge witte wijn, sinaasappelsap of bouillon even mee te laten sudderen. En/of bak op het einde nog een eetlepel champignonplakjes mee.
Voorbereidingstijd: 50 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereiding in microgolfoven van 1000 W: Bak het vlees eerst aan. Laat het daarna ongeveer 4 minuten onder
een deksel garen in de microgolf. Daarna laat u het vlees nog 2 minuutjes rusten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats