laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Perentaart met amandelen
  ingrediënten:
    Voor 12 stukken (taartvorm van +/- 24 cm):

150 gr volkorenbloem
27 gr zoetstof (poeder)
100 gr boter/margarine
4 rijpe peren (ca 650 gr)
1-2 tl citroensap
50 gr abricozenconfituur (suikervrij)
30 gr amandelschilfers
  bereiding:
    Kneed 150 gr volkorenbloem, 24 gr zoetstof, 100 gr boter of margarine in stukjes en 6 à 8 el koud water tot een glad deeg. Zet het deeg ca 30 minuten afgedekt koud weg.

Vet de bodem van van taartvorm of springvorm in met boter. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij de peren in plakjes en besprenkel deze met het citroensap. Strooi wat bloem over het werkvak en rol hierop het rond uit (ca. 28 cm). Leg het deeg in de vorm en druk de rand aan. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Leg de peren op het deeg.

Bak de taart ca 30 minuten in een voorverwarmde oven =(elektrisch: 200° - hete lucht: 175° - gas: stand 3). Hak de amandelen klein. Bestrijk de taart met de suikervrije abrikozenconfituur en strooi de amandelen erover. Bak de taart nog 10 minuten verder en laat ze helemaal afkoelen.

Strooi tot slot de resterende 3 gr zoetstof over de taart.

Smakelijk!

Variatietip:
deze taart kan ook bereid worden voor niet-diabeten met
50 gr gewone suiker in plaats van zoetstof. Glaceer de taart met "gewone abricozenconfituur en bestrooi ze met poedersuiker.

dit recept komt uit: koken en genieten (speciaal voor diabetici)
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats