laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Suikerbrood
  ingrediënten:
    65 g boter
250 ml melk
1 pak broodmix wit (500 g)
1/2 theelepel zout
3 theelepels kaneelpoeder
2 eierdooiers
2 eetlepels kristalsuiker
150 g witte kandijsuiker (fijn)
2 eetlepels boter om in te vetten
  bereiding:
    In pan (of magnetron) boter laten smelten en iets laten afkoelen. In pan (of magnetron) melk verwarmen tot lauwwarm.
In kom broodmix, zout, boter, kaneelpoeder, melk en eierdooiers mengen en op werkblad in ca. 10 minuten tot soepel deeg kneden. Kom afdekken met plasticfolie en deeg ca. 10 minuten laten rijzen. Deeg nogmaals goed doorkneden en afgedekt ca. 30 minuten laten rijzen. Vorm dik invetten en binnenkant bestrooien met kristalsuiker. Deeg uitrollen tot lap van 24 cm breed. Kandijsuiker erover strooien en deeg oprollen.
Deeg in vorm leggen en nog ca. 20 minuten laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Brood in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken (moet hol klinken wanneer u erop tikt). Laten afkoelen. Serveren met boter.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats