laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bloemkoolsoep met muskaat
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 kg diepvries bloemkoolroosjes
1 tablet gevogelte bouillon
1/2 bosje platte peterselie
3 kl fijngesneden sjalotjes
1 kl olijfolie
4 el light room
muskaatnoot
zout, peper
  bereiding:
    Leng het bouillonblokje aan met 25 cl kokend water. Was de platte peterselie.
Bak de sjalotjes met een beetje olie aan in een pan. Voeg de roosjes bloemkool toe en de bouillon. Afdekken en 20 minuten laten koken op een zacht vuurtje.
Mix de soep en zet ze op een zacht vuurtje. Voeg vier soeplepels light room toe en meng.
Rasp de muskaatnoot en voeg hem toe. Verifieer de dikte van de soep en laat die indien nodig nog wat indikken of voeg wat water toe als de soep te dik is. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Giet de soep in een terrine of dien ze op in de pan. Versier met blaadjes platte peterselie.

een recept van Paule Neyrat
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats