|
|
Doe de eiwitten in een mengkom en klop ze stijf met een elektrische mixer
(klopper) op de hoogste stand. Het eiwit moet zo stijf zijn, dat een
messnede erin zichtbaar blijft. Klop de suiker er beetje bij beetje onder
met de mixer in de hoogste stand. Roer het vanille-aroma en de kokosrasp
door de massa en verdeel het geheel gelijkmatig over een tulband (24 cm
diameter, invetten en licht met bloem bestrooien).
Doe de boter of margarine in een mengkom en klop deze met een mixer op
de hoogste stand tot ze zacht en romig is. Klop beetje bij beetje de
suiker, de vanillesuiker Bourbon en het zout erdoor, tot het een gladde
massa is. Voeg de eidooiers één voor één toe en klop het geheel op de
hoogste stand. Meng en zeef de tarwebloem met het cacaopoeder en de
Backin in een aparte kom. Voeg de helft van dit mengsel met de helft
van de melk bij het botermengsel en mix dit op de middelste stand. Doe
hetzelfde met de rest van de bloem en de melk. Verdeel het beslag
gelijkmatig over de eiwitvulling in de tulbandvorm en plaats in de oven.
Laat na het bakken de tulband gedurende 10 minuten in de vorm staan,
stort hem dan op een ovenrooster en laat verder afkoelen. Verbrijzel de
grote chocoladestukken en doe ze apart in twee diepvrieszakjes. Sluit
deze goed af en leg ze in warm water om te smelten. Droog de zakjes af,
kneed ze goed door en snijd er een klein hoekje af. Spuit de witte en
de fondant chocolade afwisselend over de tulbandcake en laat hard worden.
Tip:
zonder garnering kan deze tulbandcake gemakkelijk ingevroren worden.
Oventijd en -temperatuur:
Elektrische oven: 180 °C (voorverwarmd)
Heteluchtoven: 160 °C (voorverwarmd)
Gasoven: stand 2-3
Baktijd: 55 minuten |