laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ovengegaarde scholfilet met uien-wijnsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 scholfilets van 150-200 gr. p.p.;
    3 rode uien in ringen;
    1 teentje knoflook, gekneusd;
    3 dl rode wijn;
    bouquet garni (bijeengebonden);
    schil van ¼ citroen;
    1 potje zure room;
    1 eetlepel gehakte kervel;
    500 gr. pastinaak;
    korianderpoeder;
    1 eikenbladsla;
    room;
    szechuanpeper.
  bereiding:
    Maak de rode uien schoon en snijd ringen van ½ cm dik. Verhit een pannetje met wat olie en fruit de uien glazig met het knoflookteentje.
Voeg het bouquet, de citroenschil en de rode wijn toe, breng aan de kook en laat gedurende 5 minuten zachtjes koken. Verwijder het bouquet en de schil.

Doe de zure room in een schaaltje, meng er wat van de rode wijnsaus door en roer dit weer door de wijnsaus. Voeg de gehakte kervel toe en breng op smaak met peper en zout. Zet warm weg.

Schil de pastinaak en snijd ze in gelijke kleine delen. Breng aan de kook in water met zout en kook ze gaar in ong. 15 minuten, giet ze af en pureer ze. Breng de puree op dikte met wat room en op smaak met koriander en zout.

Wrijf een ovenschaal of plateau in met wat boter en bestrooi dit met zout en Szechuanpeper. Leg de scholfilets hier op, wrijf ook de filets in met boter en bestrooi met de peper en wat zout. Gaar ze gedurende ± 6 minuten in de oven op 170°.


Was de eikenbladsla, laat ze goed uitlekken en leg een halve maan van slablaadjes op het bord. Leg de scholfilets hier half op en leg de dieprode uien met hun saus ertegenaan. Doe er ook een bergje pastinaakpuree bij en bestrooi dit met gehakte bieslook.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats