laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Schuimtaart
  ingrediënten:
    6 plakjes diepvries bladerdeeg of kruimeldeeg
225 gram suiker
3 eieren
20 gram custardpoeder
30 gram boter
  bereiding:
    Een taartvorm van 24 cm doorsnee. met bladerdeeg bekleden. Hierop een stuk bakpapier leggen en daarin droge bonen strooien.
De bodem zo in een zeer hete oven 225°C of gasovenstand 5 à 6, in 25 minuten gaarbakken.
De bonen en het bakpapier eruit nemen. De taart uit de vorm nemen en nog 10 minuten bakken.

De eierdooiers met 100 gram suiker dik kloppen. De custard met water losroeren en hiermee 4 dl kokend water binden.
Dit bij de dooiermassa roeren, terug in de pan schenken en al roerend, zonder koken, laten binden. Boter erbij roeren.
De massa in de taartbodem schenken. De eiwitten stijfkloppen en bij beetjes rest van de suiker erdoor kloppen.
De taart hiermee bedekken en onder een voorverwarmde grill laten kleuren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats