laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappel/courgettesoep met bieslookolie
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    50 gram boter
    2 grote aardappelen, in kleine blokjes
    1 ui, gehakt
    1 courgette, in plakjes
    1 1/2 liter (groenten)bouillon
    4 eetlepels gehakte peterselie
    peper en zout
    4 eetlepels gehakte bieslook
    0.5 deciliter olijfolie
  bereiding:
    Fruit de aardappel en de ui een paar minuten in de boter. Voeg de courgetteplakjes en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat dit een paar minuten zachtjes doorkoken tot de aardappelblokjes gaar zijn. Voeg de gehakte peterselie toe en pureer de soep met een blender of staafmixer. Giet de soep terug in de pan. Voeg eventueel peper en zout toe. Pureer de gehakte bieslook en de olijfolie in een blender. Verwarm de soep op nieuw maar laat hem niet meer koken. Lepel de soep in borden en giet er een beetje bieslook olie over.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats