|
|
Meng de bloem met de Backin. Zeef het mengsel boven een mengkom. Voeg
de suiker, vanillesuiker Bourbon, het vanille-aroma, de crème fraîche
en de boter toe. Meng het geheel met een mixer met deeghaken,
eerst in de laagste en daarna in de hoogste stand.
Kneed het geheel met de hand nogmaals goed door op een met bloem
bestoven werkblad. Maak van het deeg een grote bol. Als het deeg
plakkerig is, kunt u de bol in plasticfolie wikkelen en een half uurtje
in de koelkast zetten.
Verdeel het deeg in porties en rol ze op een met bestoven werkblad uit
tot een lap van 1/2 cm dikte. Snijd er de voetjes uit. U kunt
eerst de voetjes op papier tekenen en zo een sjabloon maken. Leg de
voetjes op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de melk met het eigeel. Bestrijk de voetjes ermee. Bak de voetjes
in een voorverwarmde oven. Bak slechts één bakplaat per keer. Haal
de voetjes na het bakken van de bakplaat en laat ze afkoelen op een
rooster.
Meng voor het glazuur de poedersuiker, water en de rode kleurstof tot
een dikke massa. Maak ven een stukje bakpapier een hoorntje. Vul dit met
het rode glazuur en knip voorzichtig het puntje eraf. Maak daarmee
op elke teen een rood gelakte nagel.
Tip: Door de crème fraîche worden de koekjes lekker knapperig. U kunt
de voetjes nog lekkerder maken door ze voor het bakken te bestrooien
met kandijsuiker, bresiliennenootjes of ander decoratiemateriaal.
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven: 160 °C
Gasoven: stand 2-3
Baktijd: 10-15 minuten |