laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lunchboterhammen en toevoegsels
  bereiding:
    Variatie op de boterham

* Met varkensgebraad en tomaat
Beboterd volkorenbrood met:
gebakken varkensgebraad - schijfjes tomaat - gemengde scheuten

* Zuiders
Minisandwiches met:
tzatziki - reepjes gedroogde tomaat - Provençaalse olijven, in schijfjes gesneden

* Zoet - hartig
Exotisch vruchtenbrood met:
eiersla - 2 sneetjes gedroogd bergvlees - rucola

* Met gerookte zalm
'Pain de mie' toastbrood met:
verse kaas met fijne kruiden - 1 sneetjes gerookte zalm - enkele uiringen - tuinkers

Tip:
verpak uw boterhammen en bewaar ze koel. Zo blijven ze meerdere uren lekker vers.


Heerlijke maaltijdsalades

- Maaltijdsalades zijn een smakelijk alternatief voor het middagmaal. U kan ze makkelijk overal meenemen in een goed afgesloten bewaardoos.

- Maak het uzelf makkelijk: kook de avond voordien (terwijl u het avondmaal klaarmaakt) een grotere hoeveelheid aardappelen, rijst of pasta. Zo hebt u onmiddellijk al de basis voor uw salade. U werkt ze dan gewoon verder af met wat de koelkast biedt.

- Als u een groene slasoort verwerkt, kies er dan een met stevige bladeren: ijsbergsla, rucola, lollo rossa, ... Die blijven langer knapperig.

- Kant-en-klare blokjes: salami, kaas (Affligem, Grimbergen of Postel) of hamreepjes zijn ook zeer handig.


- Als u de salade vooraf klaarmaakt, hou de saus dan in een apart kommetje. U giet ze er dan gewoon over, net voor u aan tafel gaat.


Enkele creatieve ideeën

Aardappelsalade met feta:
Gekookte aardappelblokjes - radijsschijfjes - fijngesnipperde lente-uitjes - fetablokjes in olie - olie met fijne kruiden (van de fetablokjes) - peper en zout

Aardappelsalade met krab:
Gekookte aardappelblokjes - krabvlees (blik) - fijngehakt bieslook - olijfolie - scheuten - peper en zout

Aardappelen gaan ook heel goed samen met gekookte sperzieboontjes, fijngesnipperde prei, zoet-zure augurkjes, lente-uitjes, radijzen, bieslook, ...

Pastasalade met pesto:
Gekookte pasta - halve kerstomaatjes - olijven - gerookte ham, in reepjes gesneden - veldsla - olijfolie - pesto - peper en zout

Pastasalade met tonijn:
Gekookte pasta - tonijn (blik) - gesnipperde sjalot - fijngesneden peterselie - hardgekookt ei - komkommerblokjes - notenolie - balsamiekazijn - peper en zout

Nog enkele andere ingrediënten die uw salades op basis van koude pasta verrijken: komkommer, kerstomaatjes, olijven, gedroogde tomaten, venkel, champignons, peterselie, ...

Rijstsalade met ham en kiwi:
Gekookte rijst - ham, in reepjes gesneden - kiwiblokjes - rozijnen - mayonaise - peper en zout

Rijstsalade 'Hawaii':
Gekookte rijst - kippenham met fijne kruiden, in reepjes gesneden - ananas - zoete maïs - rode paprika - cocktailsaus - peper en zout
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats