laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevogelte-soufflé
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 uitje (of 2 sjalotjes)
    30 g roomboter of margarine,
    40 g bloem,
    1/4 - 3/8 l melk,
    peper en zout,
    1 msp geraspte nootmuskaat,
    3 eieren,
    3 el geraspte kaas, (Gouda, Gruyere)
    ca. 400 g gegrild of gekookt kippevlees,
    l tl roomboter,
    beetje paneermeel (of broodkruim).
  bereiding:
    Uitje schillen en snipperen.

Boter in de pan zachtjes laten smelten. Ui daarin fruiten.
Met bloem bestrooien en dan roerend niet donker fruiten
Al roerend de melk toevoegen en dan in 10-15 mmuten tot een dikke saus laten koken.
Eieren en geraspte kaas door deze saus roeren.
Oven voorverwarmen en het rooster in hel midden schuiven.

Het kippevlees - zonder bot en vel - zeer fijn hakken of in de mengbeker fijn maken. Ook gelijkmatig door de saus verdelen-

Een soufflé-vorm - of 4 a 6 kleine vormpjes — met boter invetten en met paneermeel of broodkruim bestrooien.
Dan de soufflé-massa erin gieten en gladstrijken. In oven schuiven en in 20-30 minuten goudbmin laten bakken (kleine vormpjes 20 minuten, grote ca. 30 minuten).
Direct uit de oven opdienen, want anders zakt de soufflé misschien ineen. Dus van tevoren de tafel dekken en alle verdere bij gerechten klaarzetten.

Per portie
bij 4 personen: 28 g e, 18 g v, 14 g kh, 350 kcal, 1465 kJ
bij 6 personen: 10 g e, 12 g v, 9 g kh, 230 kcal, 965 kJ



Rijk voorgerecht, ook geschikt als avondmaal of tusseninaaltijd. Samen met een vitaminerijk vruchtesap of een droge witte wijn. Afzonderlijk maal met sla of een slaatje.

TIP:
Licht voedsel voor mensen die op hun gewicht moeten of willen letten. Ook geschikt als hoofdmaaltijd, bijv. met gekookte aardappelen en een frisse salade.

Variaties:
In plaats van de gevogelte-soufflé zijn er nog andere soufflé's denkbaar.
U vervangt het kippenvlees door bijv. 400 gr gekookte of gebakken (en goed ontgrate) snoek of forel. Zo krijgt U een zeer fijne vissoufflé, die U verder nog met garnalen kunt garneren.
Gaar gemalen kalfvlees is ook geschikt. De ingevette en gepaneerde vorm of vormpjes kunt U ook nog verder verrijken met gefruite plakjes champignons en fijngehakte kruiden. Daaroverheen giet U dan de soufflé-massa.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats