laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde kalfsborst
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 broodje,
    500 g kalfsborstïlees,
    peper en zout,
    200 g gehakt (half rund, half varken),
    1 ei,
    1/2 bosje dille,
    2 sinaasappelen,
    1 el rozijnen,
    1/2 tl peper,
    1-2 tl zout,
    1 tl paprikapoeder,
    2-3 el olie,
    1/8 - 1/4 l vleesbonillon,
    eventueel 3 el room
  bereiding:
    Koud water in schaal gieten en daarin het broodje laten weken. Vlees onder stromend koud water kort afspoelen, met keukenpapier droogdeppen, vet en zenen wegsnijden.
Aan de ene kant snijdt u het vlees overdwars zo open dat er een mooi zakje ontstaat: dat keert u binnenstebuiten en dan aan binnen- en buitenkant licht met peper en zout inwrijven.

Broodje uitknijpen en met het gehakt, hel ei en de fijngehakte dille aan de schaal toevoegen.
Sinaasappel schillen, in kleine blokjes snijden en samen met rozijnen, peper, zout en paprika poeder eveneens aan de schaal toevoegen. Alle ingrediënten roert u dan tot een smeuïg deeg dooreen. Hiermee de opening in het vlees vullen en de borst met katoenen garen zo dichtnaaien, dat de vulling niet kan ontsnappen.

Vervolgens braadt u de gevulde kalfsborst 10-12 minuten rondom aan in de braadpan (olie heet maken op grote pit).

Daarna het sap van de tweede sinaasappel en 1/4 l vleesbouillon over het gebraad gieten. Opnieuw aan de kook brengen, pan afsluiten en in ca. 50 minuten op kleinste pit gaar laten smoren.

Alvorens u het vlees uit de pan tilt, moet u eerst even nagaan of het zacht en gaar genoeg is.
De kalfsborst uit de pan halen, in plakken snijden en op dekschaal warm houden.

De jus goed op smaak brengen, eventueel met bouillon aanlengen of met room of maïzena binden.

Bij een dergelijk delicaat gerecht passen alleen fijne bijgerechten als aardappelpuree, Parijse aardappeltjes of gekruide rijst. Verder sla, witte wijn of druivesap.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats