laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gekonfijte tomaten
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    6 grote rijpe maar toch stevige tomaten
    250 à 300 ml goede olijfolie
    6 geplette teentjes look
    1 handje basilicum
    3 takjes tijm
    1 takje oregano
    zeezout en peper
    suiker
  bereiding:
    Kerf het vel van de tomaten kruiselings in en dompel ze 5 tellen onder kokend water, spoel dan de tomaten onder koud water en trek het vel eraf en dep ze dan droog.
Breng in een brede steelpan de olie met de look en kruiden tegen de kook aan, laat op een laag vuur sudderen tot de look zacht begint te worden.
Leg de tomaten met het kroontje naar beneden in de olie en bestrooi ze met peper, zout en wat suiker, sluit de pan en laat de tomaten ongeveer 10 minuten sudderen. Keer ze voorzichtig en laat nog 10 minuten verder sudderen tot ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen.
Laat de tomaten nog een uurtje in de olie afkoelen, zodat de olie kan doortrekken. De tomaten kunnen drie dagen bewaard worden in de koelkast.
Eet ze op kamertemperatuur met kruidenboter, geitenkaas en ciabatta
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats