Lauw slaatje met spiegeleitje |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 middelgrote aardappelen
400 g fijne sperziebonen
200 g reepjes gerookt spek
4 eieren
1 rode ui
light vinaigrette met fijne kruiden
2 koffielepels kruidentuiltje
3 eetl. boter
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Snij de aardappelen in blokjes van 1 cm en bak ze gaar in 2 eetl.boter
gedurende 5 min. Kruid naar smaak met kruidentuiltje, peper en zout. Doe er de spekreepjes bij en laat 5 min. al roerend meebakken. Voeg er de spérziebonen aan toe, laat 2 min. warm worden en verdeel over de borden.
Smelt 1 eetl boter in dezetfde pan en bak 4 spiegeleitjes. Schuif de spiegeleitjes over het aardappelslaatje en werk af met enkele ringetjes rode ui en light vinaigrette met kruiden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |