|
|
Schalen van kreeft, of pantsers of ingevroren schalen van garnalen gebruiken.
Smelt boter in een kookpot
Stoof wortel,ui en selder (fijn gesneden, mirepoix) aan.
Als deze gaar beginnen worden voeg je de kreeften pantsers of garnalen (of scampi kies maar) schalen toe tot deze licht roze beginnen te verkleuren
Voeg een potje tomatenpuree toe aan het geheel samen met een knoflookteentje(goed roeren)
Voeg water toe of als het kan visbouillon met een blokje desnoods.
Laat 20 minuten koken en giet alles door een zeef en laat nog even inkoken op het vuur
Eventueel afwerken met wat cognac
Koel de bisque af (ijskoud)
Snij ondertussen het bovenste van de meloenen en haal de pitjes eruit met behulp van een lepel.
Verwijder eveneens het vruchtvlees van de meloen!
Nu bekomt men een lege meloen met de vorm van een soepkommetje
Neem de bisque en voeg het vruchtvlees van de meloen toe en mix grondig! afwerken met peper en zout naar keuze
Giet deze ijskoude"soep" terug in de meloen en dien op u zal verrast zijn van dit lekker en eenvoudig gerecht met deze warmte
Serveer tip :
Neem een groot diep bord en vul het met gepilleerd ijs(fijngemalen ijs) zet de meloen met de soep in het midden.
Smakelijk !!! |