laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koude borsjtsj-soep
  ingrediënten:
    500 gram rode bieten
100 gram aardappelen
200 gram komkommer
l ui
l El fijne suiker
l bosje dille
zout
4 El azijn
2 kopjes zure room of Bulgaarse yoghurt
2 hard gekookte eieren
1 El mosterd
  bereiding:
    De bieten pellen, in kleine 1-1 ½ cm blokjes snijden en met zout gaar koken in water waarin de suiker is opgelost.

Het kooksel zeven en laten afkoelen.

Aardappels in de schil gaar koken met zout, pellen, in dobbelsteentjes snijden.

De schoongemaakte, in stukken gesneden komkommer goed vermengen met de gesnipperde ui, de in stukjes gesneden eieren en de mosterd.

Het kooksel bij de bieten en de zure room gieten en alles goed door elkaar roeren. Bestrooien met gehakte peterselie en de soep tot het opdienen in de koelkast zetten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats