laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kwarteltjes met zure kersen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    8 el kersenbrandewijn
    8 kwartels
    100 gr boter
    8 lapjes bardeerspek
    1 kaneelstokje
    1,5 dl rode wijn
    750 gr zure kersen
    peper en zout
  bereiding:
    Spijs de kwartels van binnen met peper en zout en bind er
een lapje bardeerspek omheen. Was en ontpit de kersen.
Pocheer de kersen in de wijn met het kaneelstokje gedurende ongeveer 20 minuten.
Kleur de kwartels aan alle kanten bruin in de boter en maak ze verder gaar in een matige oven.
Giet de kersen af, bewaar de wijn en houd de kersen warm.
Haal de ovenschotel uit de oven. Besprenkel de kwartels met de kersenbrandewijn en flambeer. Blus met de rode wijn. Haal de kwartels uit de ovenschotel en houd ze warm. Schraap alle aanbaksels van de ovenschotel los en laat de saus op hoog vuur tot de helft inkoken. Spijs zonodig met peper en zout, voeg de kersen toe een houd warm.
Schik de kwartel op het bord, garneer met de kersen en nappeer met de sous. Serveer met roomaardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats