laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Madeirakoek van jerryke
  ingrediënten:
   

    1/2 l melk
    250 gr fijne suiker
    2 eidooiers
    2 pakjes vanillesuiker
    1 pakje vanillepudding
    +/- 2 1/2 doos madeirakoekjes
    250 gr boter
    gemalen amandelen of ananas
  bereiding:
    Kook de melk met de suiker, voeg dan het pakje vanillepudding bij, nu en dan eens roeren opdat er geen vel op de pudding zou komen bij het afkoelen.
De boter kloppen tot ze romig is.
Bij de pudding de 2 eidooiers roeren en dan alles onder de boter kloppen, amandelschilfers of ananas er bij doen.
De springvorm een weinig insmeren met de bekomen creme.
De koekjes met de platte kant tegen de vorm rechtop zetten, en ook een laag op de bodem leggen met de platte kant naar onder.
Daarop een laag creme, een laag koekjes....enz...
De koekjes wat rechtop staan gelijk met de bovenkant van de vorm afsnijden, met de overschot van de koekjes de gaatjes opvullen.
De koek best een nacht in de kelder of op een koele plaats wegzetten.

Smakelijk !!!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats