laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevuld witloof met gueuze
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 witlofstronken
    800 gr bereid gehakt van rund en varken
    8 dunne sneetjes gerookt spek
    2 dl gueuze
    1 /2 eetlepel zachte mosterd
    maizena Express
    tijm
    laurier
    peper en zout
  bereiding:
    Breng het gehakt zonodig op smaak met peper en zout.
Snij de witlofstronken middendoor. Plooi elke helft wat open en vul met een deel van het gehakt. Wikkel er een sneetje gerookt spek rond en sluit het goed aan, met de uiteinden aan de onderkant zodat de witloofstronken hun vorm behouden.
Maak zo 8 gevulde stronken en schik ze naast elkaar in een ovenschotel. Voeg tijm en laurier toe en giet er de geuze over. Laat afgedekt in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende 35 tot 40 minuten garen.
Schik de wittloofstronken op een schotel en houd ze warm.
Giet het braadvocht door een zeef in een kookpan en schep
wat van het bovendrijvende vet weg. Breng het braadvocht
aan de kook met een halve eetlepel zachte mosterd en bind
met de maïzena. Schik op elk bord twee gevulde witloofstronken en geef de saus er apart bij.
Serveer met aardappelpuree of gekookte bloemige aardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats