laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 jerryke's aspergeroomsoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 bundel asperges
    60 gr boter
    60 gr bloem
    1/2 l melk
    1 l gezeefde kalfsbouillon (of bouillon van blokjes)
    1/2 l aspergebouillon
    vleesextract
    room
    peper en zout
  bereiding:
    De asperges gaarkoken, de punten afsnijden en opzij houden voor het garnituur, de rest door een fijne zeef wrijven. Houd het kookwater bij voor de bereiding van de saus.
Een béchamelsaus bereiden met 60 gr margarine en 65 gr bloem aangelengd met 1/2 liter melk. Hierbij de fijngewreven aspergepunten voegen evenals 1 l krachtige gezeefde kalfsbouillon en 1/2 kookwater van de asperges en een weinig vleesextract. Nu de soep aan de kook brengen.
De soep van het vuur nemen, er de room bijvoegen en daarna zeer voorzichtig de gehele aspergepunten.

Om deze aspergeroom nog te veredelen, kan men de room in de soepkom doen en er een of twee eierdooiers in klutsen, waarna de hete soep onder de room gemengd wordt
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats