laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Asperges met peterselieroom en ei
  ingrediënten:
    500 gr asperges
4 eieren
1 sjalot
1,5 dl room
1 eetl. Boter
1/2 tuiltje peterselie
Het sap van 1 citroen
1 mespunt cayennepeper
een snuifje muskaatnoot
peper en zout
4 individuele schoteltjes 8 cm
  bereiding:
    Voorbereiding:
Hak de gespoelde peterselie zeer fijn. Dat gaat heel snel als u enkele takjes in een smal glas doet en ze met een schaar fijnknijpt.

Schil de verse asperges. Snijdt de asperges in stukjes. Kookt ze gedurende 12 min. In lichtgezouten water waaraan u 1 eetl. Citroen toevoegt.laat ze goed uitlekken.

Hak de sjalot zeer fijn. Verhit 1 eetl. boter in een steelpan en stoof de sjalotsnippers glazig. Voeg de room, de fijngehakte peterselie hou 1 eetl. peterselie opzij voor de versiering ), nootmuskaat, cayennepeper, peper en zout toe. Laat 2 min. doorkoken. Voeg 1 eetl. citroensap toe en mix tot een gladde saus.

Bereiding:( 15 min)
Verdeel de aspergestukjes en de saus over de schaaltjes. Maak een opening in het midden van elk schoteltje en breek er een ei in.

Zet de schoteltjes gedurende 12 min. In en voorverwarmde oven op 200°c.


Strooi wat fijngehakte peterselie over de schoteltjes en dien op met een sneetje volkorenbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats