|
|
oven 250°C, gasstand 6-7
Spoel de rijst in het zeefje met koud water af. Breng 71/4 liter water aan de kook. Laat daarin de rijst gaar worden.
Dompel de tomaten na elkaar ongeveer 1/2 minuut onder in kokend water en direct daarna in koud water. Verwijder daarna de kelkjes en schillen van de tomaten Snijd daarvan even boven de helft de kapjes af
Schep met een puntig lepeltje het zaad en een deel van het vruchtvlees uit de tomaten. Beschadig daarbij de buitenzijde niet. Doe het zaad weg Snijd het vruchtvlees uit de tomaten en uit de kapjes klein
Breek het ei. Klop het in de kom los met 1 eetlepel water. Voeg 50 gram kaas toe.
Giet de rijst af. Doe de snippers tomaten vruchtvlees in de pan.
Snijd de plakjes ham in heel kleine snippers. Doe die met de ui bij de rijst.
Schuif het rooster even boven het midden in de oven. Verwarm die voor
Roer het ei met kaas door de inhoud van de pan. Voeg daaraan 3 eetlepels crème fraiche toe
Voeg naar smaak peper, zout, rozemarijnpoeder en worcestersaus toe
Vul de tomaten met het mengsel. Strijk op elke tomaat 1/2 eetlepel crème fraiche. Schep 1 eetlepel paneermeel door de rest van de kaas Bestrooi daar de tomaten mee
Zet de tomaten op het schaaltje op het roosterin de oven of onder de grill tot ze mooi van kleur geworden zijn.
Strooi de rest van het paneermeel desgewenst rondom de tomaten. Versier die met wat blaadjes salie of ander groen.
Tip:
Gebruik een rest gare rijst voor het maken van dit gerecht. Neem in plaats van ham ander vlees
Serveer de tomaten uit de oven direct als voorgerecht na de soep Serveer nog niet helemaal warme gegrilleerde tomaten als koud voorgerecht vóór de soep of serveer de pomodoro Mario als lunchgerecht. |