|  |   |  | 			
				
					| Gewokte garnalen met eiermie |  
					|  | ingrediënten: |  
					|  |  | Voor 4 personen:  
500 gr gamba's of tijgergarnalen, drooggedept
 600 gr wortel, in luciferreepjes
 1 eetlepel olijf-of wokolie
 2 uien, gesneden
 1 theelepel gemberpoeder
 1,5 dl kruidenbouillon van een half tablet
 1 eetlepel maïzena
 2 a 3 eetlepels gembersiroop
 1/2 citroen, uitgeperst
 Chinese 5 kruidenpoeder
 zout en peper
 |  
					|  | bereiding: |  
					|  |  | Laat de wortelreepjes 3 minuten koken en spoel ze daarna koud af. 
 Verhit de olie in de wok en fruit de ui glazig. Bak de garnalen 2 minuten mee en voeg de wortel, bouillon, gemberpoeder en gembersiroop toe. Breng dit aan de kook en laat het ca. 2 minuten koken. Roer de maïzena los met wat water en voeg dit toe. Breng het geheel met citroensap, zout, peper én het 5-kruidenpoeder op smaak.
 Serveer met de eiermie en eventueel met een salade.
 |  
					|  |  
					|  |  
|   
 
 |  
					|  | mail dit recept naar een vriend of vriendin |  
			|  |  |  |