laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hesp in witloof met Corsendonk
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 sneden gekookte hesp (bv. hoeveham, ±0,5 cm dikte)
    800 gr witloof
    1 fles Corsendonk Agnus (blond abdijbier, 33 cl)
    4 sneden Affligemkaas
    2 eetl. boter
    bruine instantsausbinder
    nootmuskaat
    peper en zout
  bereiding:
    Verhit de boter in een grote kookpan en kleur er de witloofstronken goudbruin in. Blus met een scheutje Corsendonk en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Laat afgedekt op een zacht vuur gedurende ± 20 min. gaar stoven. Voeg intussen, indien nodig, nog een scheutje bier toe (zodat er altijd wat vocht in de pan blijft).

Haal het witloof uit de pan en schik het in een vuurvaste schotel. Bedek met de sneetjes Affligem en schuif voor enkele minuten onder de grill tot de kaas lichtjes kleurt.

Intussen zet u het vuur hoger en u giet er 1,5 dl bier bij. Breng aan de kook en bind lichtjes met de instantsausbinder. Breng de saus op smaak met peper en zout. Verwarm tot slot de sneden ham in de saus, op een zacht vuur.

Schik de sneden hesp dubbelgevouwen op een schotel en giet er de saus over.
Dien op met het witloof en de aardappelpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats