laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tartaar van scampi, met gelei van rode biet en gef
  ingrediënten:
   
    [color=blue:19ba038366]
  • Tartaar van scampi's[/color:19ba038366]
  • 8 scampi's
  • sjalot
  • sesamolie of olijfolie
  • peper en zout [color=blue:19ba038366]
  • Gelei van rode biet[/color:19ba038366]
  • 1 rode biet
  • 1,5 gelantine blad
  • Shezuanepeper (verkrijgbaar in Oosterse Toko of sommige grootwarenhuizen)
  • 1 el rode wijnazijn
  • suiker
  • groen selderblad
  • zure room
  • bieslook
  bereiding:
    *Hak de scampi's. vermeng met de sesamolie, peper en zout en de gehakte sjalot.
*Kook de rode biet, pureer en vang het sap op. Laat inkoken met de rode wijnazijn en de suiker. Kruid met zout en Sh?zuanepeper . Voeg de geweekte gelantinebladeren toe en giet in een schaaltje.
*Vul een kleine cilinder of een mokkatasje met het gehakt van de scampi en zet in de oven.
*Plaats dit op een klein bordje en verwijder de cilinder.
*Snijd de gelei in reepjes en leg die langs de tartaar van scampi.
*Werk af met gefruit selderblad ( even in de frituur doen) en bieslook.
*U kan hierbij eventueel een dressing van zure room of op basis van yoghurt serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats