laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kip tajine met citroen en olijven
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1,5 kg kip, in stukken gesneden
2 kippenlevers
1 theelepel zeezout
2 knoflookteentjes
1 kleine bundel koriander
1 grote ajuin, gepeld en geraspt
de pel van 2 opgelegde citroenen, gespoeld en in reepjes gesneden
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel gemalen zwarte peper
een halve theelepel saffraan
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels boter
  bereiding:
    De dag voordien:
Meng het zout met de knoflook en wrijf de kip in met dit mengsel. Spoel het daarna af. Meng de gember, het citroenvlees en olie. Wrijf het over de kip, dek af en laat dit een nacht in de koelkast marineren.

de dag zelf:
Plaats de kip, de levers, de ajuinen, saffraan en koriander in een pot en bedek met water. Breng aan de kook en laat een uur sudderen. Verwijder de levers en pureer ze vooraleer je ze terug aan de saus toevoegt.

Voeg de citroenschil en de olijven toe en laat nog eens 15 min. sudderen.

Neem de kip uit de pot, leg ze op een bord en houd warm. Reduceer de saus door ze in te koken. Verwijder de korianderstelen en giet de saus over de kip. Versier met citroenschil en olijven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats