laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zoetwaterkreeftjes met Riesling
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    24 rivierkreeftjes
    2 tomaten
    30 gr sjalotjes
    20 gr ui
    2 knoflookteentjes
    1 eetlepel gehakte dragon
    1 eetlepel geplette peperkorrels
    1/2 bosje wilde peterselie
    1/2 bosje peterselie fijngesneden
    2 dl Riesling
    1 dl room
    80 g boter
    peper en zout
  bereiding:
    De sjalotjes en de ui fijnsnipperen. De tomaten pellen, fijnsnijden en met de fijngesneden dragon mengen. De knoflook pellen en fijnhakken.

De ui even laten zweten in boter, het tomatenmengsel en de sjalotten
toevoegen en laten stoven tot het vocht van de tomaten is verdampt. Kruidenmet peper, zout en geplette peperkorrels (en eventueel een snuifje tijm en enkele venkelzaadjes). De wijn toevoegen en even laten sudderen.

De rivierkreeftjes van het bittere darmkanaal ontdoen via het
staarteinde, bij het groentenstoofsel voegen, onder deksel 3 minuten
stoven, uithalen en de staarten pellen.

De room aan het stoofsel toevoegen en even inkoken, de boter eronder
kloppen, de wilde peterselie (de blaadjes) toevoegen, de rivierkreeftjes terug in de saus doen en even opwarmen.

De rivierkreeftjes op de rand van één groot diep serveerbord schikken.
De saus in de holte van het bord gieten en alles royaal bestrooien met fijngesneden peterselie.
Meteen opdienen en serveren met stokbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats