laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarineerde aardbeien op rabarbercrème
  ingrediënten:
    gemarineerde aardbeien:
500 g. aardbeien
de schil van 1 limoen
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels suiker
2 eetlepels sinaasappellikeur

rabarber crème:
500 g. rabarber
125 g. aalbessengelei
3 eetlepels suiker
geraspte schil van 1 citroen
1 eetlepel citroensap
5 eidooiers
2 eieren
citroenmelisse
  bereiding:
    gemarineerde aardbeien:
De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en de vruchten halveren. De aardbeien met de schil van 1 limoen, de suiker, de sinaasappellikeur en het limoensap vermengen en 30 minuten afgedekt in de koelkast zetten.

rabarber crème:
De rabarber schoonmaken, wassen, in stukjes sneden. De aalbessengelei al roerend verhitten. De stukjes rabarber met de suiker, de gerapte citroenschil en het citroensap toevoegen. Aan de kook brengen en met de deksel op de pan ongeveer 6 minuten laten stoven. De rabarber met het vocht pureren en een beetje laten afkoelen. Geleidelijk de eidooiers en de eieren er door roeren en “au bain marie“ kloppen tot er een rabarber crème ontstaat. De crème over de dessertborden verdelen, de aardbeien erop schikken en met de citroenmelisse garneren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats