laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Soesjes
  ingrediënten:
    1,5 dl water
snufje zout
75 gr margarine
75 gr volkoren bloem
3(scharrel)eieren

vulling: (banketbakkersroom)
4 eidooiers
100 gr ahornsiroop
85 gr tarwebloem (geen volkoren, i.v.m. klonten door vezels)
500 ml melk
2 el caffeïnnevrije oploskoffie (voor mokka vulling)
  bereiding:
    Breng water, zout en boter aan de kook. Voeg in één keer de volkoren bloem toe en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. Neem de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren de eieren door. Het volgende ei pas toevoegen als het vorige volledig in het deeg is opgenomen. Blijf ca. 5 minuten roeren tot het deeg blazen gaat trekken en gaat glanzen.

Schep met 2 koffielepels kleine hoopjes deeg op een ingevette bakplaat. Bak de soesjes in ruim een kwartier gaar, in een voorverwarmde oven van ca. 200 graden. Laat de soesjes in de oven afkoelen (op een kier geopend).

Vulling:
Klop de eidooiers samen met de ahornsiroop tot een romige crème. Zeef er de bloem boven en roer het tot een glad mengsel. Kook in een sauspan de melk (en roer er de oploskoffie door). Giet dit al roerende in een dunne straal bij de crème.

Giet het weer in de pan en breng het al roerende, op een laag vuur, aan de kook. Laat de banketbakkersroom, al roerende, ca. 5 minuten koken tot het iets aan de bodem gaat plakken. Doe de room in een kom en zet deze in een bak ijskoud water. Laat de room onder af en toe roeren koud worden.Doe de room in een slagroomspuit en prik met de tuit een gaatje in een soesje. Spuit zo alle soesjes vol.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats