laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appelcake
  ingrediënten:
    150 gr margarine
5 thl diksap appel
3 à 4 eieren
250 gr zelfrijzend bakmeel (volkoren)
snufje zout
2 thl kaneel (naar smaak)
1 appel
  bereiding:
    De oven voorverwarmen op 175 graden C.

De margarine met de appeldiksap tot een crème-achtige massa kloppen. De eieren één voor één al kloppende toevoegen. Het meel, kaneel en zout mengen en zeven, en geleidelijk door het mengels kloppen.

Een cakevorm invetten en met meel bestuiven. Het beslag in de cakevorm doen. De appel schillen en in partjes snijden. De partjes in het beslag drukken. De cakevorm in het midden van de oven zetten. In circa 45 minuten gaar en bruin bakken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats