laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Grootmoeders patee recept
  ingrediënten:
    750 gr varkenslever
500 gr ongezouten spek
20 gr zout
peper en nootmuskaat
fijngewreven tijm
fijngesnipperd laurierblad
boter
2 sjalotjes
enkele schijfjes dun gesneden spek
  bereiding:
    lever en vlees in stukken snijden en malen door de vleesmolen
sjalotjes heel fijn snijden, licht bruinen in de boter en bij het vlees voegen
zout, peper, nootmuskaat, tijm en laurier toevoegen
alles zeer goed mengen en in vuurvaste schotel doen
afdekken met de schijfjes dun gesneden spek (als versiering)
in voorverwarmde oven (170°) plaatsen gedurende ongeveer 3 kwartier
een nacht laten afkoelen alvorens aan te snijden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats