laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spaghetti met Italiaanse groenten
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

600 gr spaghetti
200 gr kalfsgehakt
200 gr americain natuur
1 groene paprika
1 rode paprika
2 uien
1 courgette
1 aubergine
1 blik gepelde tomatenstukjes
250 gr champignons
1 teentje knoflook
1 kruidenblokje
4 eetlepels olijfolie
verse tuinkruiden(peterselie,dille,basilicum….)
  bereiding:
    Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd ze in gelijke dobbelsteentjes.
Snijd ook de gewassen courgette en aubergine in dobbelsteentjes.
Snipper de uien fijn.
Wrijf de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Neem een grote pan en doe er een beetje water en het kruidenblokje in.
Stoof er de uien in en voeg daarna de paprika’s en de champignons toe.
Laat eventjes sudderen en voeg dan ook de courgette en de aubergine toe.
Pers het knoflookteentje uit boven deze groentestoofpot.
Doe het blik tomatenstukjes bij de groentesaus.
Vul het blik met water en doe dit ook bij het geheel.
Laat zachtjes sudderen tot alle groenten beetgaar zijn.
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar.
Meng de americain met kalfsgehakt.
Verhit in een antikleefpan de olijfolie en bak het vlees hierin gaar.
Meng het vlees door de groenten en breng op smaak met peper, zout en eventueel een beetje Provençaalse kruiden.
Verdeel de hete pasta over 4 diepe borden en giet er de saus met vlees over.
Garneer met een beetje tuinkruiden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats