|
|
|
Toast van gegrilde kip met pesto van rucola, tomaa |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 dikke sneden zuurdesembrood
2 kipfilets
1/4 krop ijsbergsla, fijngesneden
beetje knoflookolie
1 tomaat, in partjes
1 bol mozzarella, in plakjes
4 koffielepels pesto van notensla
peper en zout
voor de pesto:
1 busseltje rucola, gewassen en gedroogd
1 el geraspte parmezaan
1 teentje knoflook
1 el pijnboompitten,licht geroosterd in de pan
enkele druppels citroensap
1 dl olijfolie
peper en zeezout |
|
bereiding: |
|
|
Doe rucola,citroensap en knoflook in een blender en mix met korte pulsen.Voeg er geleidelijk de olijfolie aan toe en mix verder op volle kracht.Voeg parmezaan en pijnboompitten toe en mix nog even kort. Breng op smaak met peper en zout.
Snij de kipfilets in repen, bestrooi met peper en zout en grill ze.
Rooster het brood en bestrijk met knoflookolie. Beleg de toast met kip,ijsbergsla,tomaat en mozzarella. Werk af met pesto. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|