laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Peer gevuld in kriekenbiersaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

2 flesjes Liefmans kriek of Kriek Max(Belle-Vue)
60 g witte suiker
4 peren van gemiddelde grootte
sap van een halve citroen
1/2 kaneelstokje
30 g geroosterde amandelschilfers(in stukjes gebroken)
160 g mascarponekaas
2 limoenschillen (geraspt)
1/2 koffielepel gehakte rozemarijn
2 eetlepels bloemsuiker
  bereiding:
    Schil de peertjes met een dunschiller en haal ze met een parisiennelepel leeg tot aan het klokhuis.
Kook ze al dente in het kriekenbier met de witte suiker, het citroensap en het kaneelstokje.
Meng de mascarpone met de amandelen, de limoenrasp, rozemarijn en bloemsuiker.
Als de peertjes gaar zijn, laat u ze afkoelen in hun jus.
Laat de peertjes vijf minuten uitlekken op keukenpapier.
Vul de peertjes met de mascarponemengeling.
Giet nog wat ingekookte jus over de peertjes, zodat ze mooi glimmen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats